Sårbar...

När jag tittar på kortet i förra inlägget så känner jag mig så oerhört lyckligt lottad. Så fantastiskt, tokigt, lycklig  lottad, men jösses så sårbar! Och djuriskt beskyddande. Krök ett hår på hennes huvud o jag är din fiende du önskar du inte hade. Men hej hopp, allra mest är jag bara lycklig för att få vara hennes och Alexanders mamma!






Vad spelar roll?

Vad spelar någon roll när man får avsluta dagen på detta sättet? Det finns faktiskt inget som toppar det...









Nu är jag full...

... med järn! Nu har jag fått alla infusioner och är mycket piggare än för åtta veckor sen! Känns superskönt kan jag lova!






Mentally challanged...

Min dator alltså, som kastade runt bilderna. Tangentbordet är oxå  helt off. Det är definitivt dags för uppdatering...

Mys i vårt omysiga hem.

Jag hämtade barnen som vanligt vid ett o vi åkte hem o fikade på min banankaka som jag bakat. Det har blivit lite av en specialitet för mig. Mycket god är den. Efter det hamnade jag i nån form av sockerkoma, så H I M L A trött, men va ändå tvungen att åka o köpa presenter till två av Alex´s klasskompisar som ska ha kalas på torsdag. Senf va det snabbt hem o hämta Mr Judo o åka på träning med honom. Idag hade jag dessutom lovat att sitta med o kolla hela träningen. Jäsp, men gud så duktig han är!
Efter träningen åkte vi hem o lagade tacos som vi egentligen skulle gjort i fredags men som blev ikväll istället. Gött va det!











Om att skotta när det snöar...

Sen den 31 augusti har våra golv varit täckta med papp, vi har haft hantverkare här från sju på morgonen måndag till fredag. Byggdamm överallt, alltså även i sängarna och det ger ju i och för sig en naturlig peeling om man ska se det positivt, men jag är inte så storsint. Jag är såååå trött på det nu! Jag vet att jag ska vara tacksam och det är jag, man kan väl få va både och? I fredags lovade de att va färdiga, men de är fortfarande kvar. Jag är ledig idag och hade sett fram i mot att städa (ja, jag tycker att det är roligt ibland), men nä. Det är som att skotta medan det snöar. Jag får eksem, blilr galen och tokig om det inte blir klart snart...














Spring ditt fetto!

Det är inte bara jag själv som tycker att jag behöver röra på fläsket. Full storm var det ju såklart när jag cyklade hem i kväll. Så antagligen tyckte väl nån vädergud att fettot behövde lite motvind o jag kan lugnt medge att lite var bara förnamnet. Till och med på ettans växel fick jag ta i som clownen Manne (som Anders så fint illustrerade för ett tag sen). 



Då har jag dessutom har jag släpat runt på tvåhundra tvättmaskiner idag så jag har nog kört ett fullt träningspass nu...

I morgon är jag ledig och lämnar barnen på skolan, hmm, vad ska man hitta på då?





Sunday, bloody sunday...

Eeh, nä.  Ingen bloody sunday, men en skön sådan. Den inkluderade ingen sovmorgon, men dock en väldans mysig, slapp dag. Ida-Li hade sin vanliga gympa på Idrottskliniken (då alla föräldrar tränar gratis under tiden, men då jag hittills hittat mycket bra anledningar till att inte utnyttja, som t ex ta en promenad gå till City Gross o köpa Snickers o Cola Light). Alex åkte till sin varannanhelgbästis Isak o lekte. Efter gympan var vi bjudna på söndagslunch hos Stina o Matte. Heeeelt fantastisk köttfärslimpa med potatis, sås och kantareller fick vi.



Matte hade dessutom gjort Pollykaka till efterrätt. Jag älskar o bli bortskämd på det här sättet!

Efter den goda maten kom koman och jag fick åka hem o vila, eller snarare tvärsomna så att jag nästan försov mig till mötet på jobbet. Jag hade fortfarande sovstreck i hela ansiktet när jag sladdade in på jobbet några minuter för sent.

Nu i kväll har jag organiserat den nya toan där nere, när Mike o barnen varit så duktiga o skruvat ihop nya byrån som står där inne. Kan ju erkänna att jag får mental orgasm när jag får organisera o till ordning och reda.

Nu ligger jag på madrass i Ida-Lis rum eftersom vi (eller ja, Mike) skruvat isär hela vårt sovrum och jag ska be till vår allsmäktiga moder att de blir färdiga med renoveringen innan onsdag...



Lördagkvällen i bilder.



Hela gänget...




Jocke, Anna-Banana och Lova-Lisa.



Kvällens bästa drink!



Hon som fick komplimangen "genuint vacker" vill aldrig vara med på kort... :(



Jonna o Miss Margarita.



Har jag nåt mellan tänderna?!



We are so in lööve...



Det här är Bobo. Med både skägg o ögonbryn i behåll. Lyckligt ovetandes om att han är lättantändlig.



Sötnosar.





Bobo is smoking hot...

Va ute o käkade med jobbarkompisarna, ja några av dem. Drinkar blev det. Några ville testa Sambuca med eld. Någon missade att blåsa ut elden. Man kan säga att han blev upplyst, bokstavligt. Efter det gick han upp i rök, bokstavligen trodde vi, men tydligen hälsade han på akuten o blev ompysslad.

Uppvaknande...

Jag fick en riktig bitchslap i fejan i morse när jag av en händelse råkade ställa mig på vågen. Oj, skulle man kunna säga, även om jag sa, typ, helvetes, satan, jävla skit. Det blev ett jävla liv på mig. Det var ju det här med karaktär då va...

Som grädde på moset, eller som en skön klapp på fläsket, ska vi grilla sommarens sista grill ikväll, en brittsommardag som denna. Sen är det ju fredag o efter att ha varit en sväng på stan var barnen sugna på fika och vi sladdade förbi Coops X-tras lilla café och köpte morotskakor och wienerbröd och åkte till mormor o morfar och fikade. Så är det ju fredag sa jag ju och då är det ju ALLTID fredagsmys...

Den däringa bicthslapen borde mer kommit som ett brev på posten. Varför har jag inte varken karaktär eller slutledningsförmåga?!

Nähe, jag måste kila, såg att mamma hade lite godis i köket...

Fuling...

Vad ful han är, host, Kate Winslet´s nya pojkvän. Tråkigt för henne...




After eight...

Har just ätit minst tio rutor After Eight, uurgh...

Solen lyser...

....himmeln är blå, vad det är skönt att leva då...


Jag älskar sommaren allra mest och våren oxå såklart. Delad första plats skulle man kunna säga. MEN (jag hatar att börja en mening med "men" för jag fick det inpräntat i skolan som liten, att man absolut inte fick det, jag liksom hör frökens röst varje gång jag gör det) en vacker höstdag som den idag är ligger också högt på topplistan. Frisk luft, men ändå lite varmt i solen, that´s what I like. Det är konstigt det där, hur vädret påverkar en. Vädret enbart kan ibland bestämma helt sinnesstämning för mig. I varje fall från dåligt till bra. Om man vaknar en dag o det känns extra tungt att stiga upp så går det ju betydligt lättare om det är fint väder eller om man är uttråkad och oinspirerad så känns ju allt både roligare o man kan göra betydligt fler uppiggande saker om solen skiner och himmeln är blå, eller hur?!

Jag är hur som helst (oavsett väderlek) otroligt nöjd med mitt beslut att sälja bilen o bli hängiven hojare. Så mycket piggare och bättre man känner sig! Jag cyklar i både regn o solsken och älskar det (säger jag nu, vänta bara till vintern).

Hemma ser det fortfarande ut som helvete och vi flyr till mamma o pappa om eftermiddagarna och äter middag och bara är tills det dags att lägga kidsen framåt kvällen. Hoppas verkligen att de är färdiga på fredag!

Annars är det väldans skönt att vara tillbaka på jobbet, är inte riktigt mig själv när jag går hemma o skrotar...


Med tanke på tidigare inläggs oreda...

... så intages nu alla mål liggandes i vår dubbelsäng, som är det enda intakta rummet för tillfället.

Quite messy...

Vårt hem asså! Jag är JÄTTEglad att vi får allt omgjort här hemma men kolla så det ser ut NU!










Kan ju enkelt medge att det kommer bli jävligt skönt när de packar ihop på fredag och jag får ägna helgen till att städa och göra i ordning. Lördagkväll ska jag bara sitta i soffan o njuta. Så härligt o sååå fint...


Slödag o valdag...

Väcktes som vanligt av Loppan vid strax innan sju o vi gick upp o gjorde frukost. Vid elva var det dags för gympa för henne och jag passade på att ta en liten promenad och lägga mig i solariet (jag vet, jag är dödsdömd...). Jag är helt genomskinlig, så jag gjorde ett försök till att se ut som människa nu när jag ska börja jobba i morgon. Så roligt det ska bli att träffa alla kollegor.

Nu ligger Alex o jag o slappar i soffan o kollar på Idolrepriserna, snart ska vi ta oss till en vallokal o utnyttja vår rösträtt, sen gäller det att följa valresultatet i TV i kväll. Spännande är det i alla fall.



Mysigaste kvällen!

Mike är på personalfest så bara jag o barnen är hemma ikväll. Alex har beställt sushi till min stora lycka, till Ida-Lis, not so much. Hon skulle såklart inte få för sig att smaka nåt så tokigt som sushi, så hon har beställt makaroner och köttbullar. Jag känner mig så himla lyckligt lottad som får spendera kvällen så här, med mina finaste galningar. Kan inte tänka mig nåt bättre...




Kolla killen som äter med pinnar t o m. My kind of guy!








Nu softar vi och kollar på Dansfeber. När de har somnat blir det sista av "True Blood"...





Skruva sig lite IKEA-skåp eller hur man inser att skåpet är för lågt...









Det kunde blivit hur bra som helst, OM DET INTE VARIT SÅ JÄVLA LÅGT! Nåja, det får förflyttas till övervåningens toa när den är färdig på måndag...


Fredagsmys...



Hämtmat, McDonald´s och Thaimat.





De tre jag älskar allra mest!





Godiiiiis!




Mamma o Loppan fredagsmyser...





Tandsituationen avblåst!

Nu är den ute o jag får inatt svira om till tandfé...


Vi har en tandsituation!

Ida-Li har en lös SUPERlös tand. Hon vägrar dock att jag hjälper henne dra ut den, så den hänger där i munnen o dinglar. Under tiden får jag tänrna mackan o ge henne fil till frukosten, skicka med vindruvor som frukt till skolan, för dem kan hon peta in i sidan av munnen. Lilla primadonnan ska ha det på sitt alldeles egna sätt.


Martha Stewart...

Eller nä, långt ifrån, men jag har bakat en underbart god banankaka och gjort köttbullar, sås o potatis till min lilla klan i dag. Ida-Li åt säkert åtta köttbullar o två biffar...





Det finns inget dåligt väder...

...bara dåliga kläder. Som man hatade det när man va liten. Att man skulle vara ute oavsett väder, men nu som vuxen fattar man ju det där, som mycket annat som verkade helt IQ-befriat som barn. Jag tycker det är härligt att ta cykeln och cykla iväg med kidsen på morgonen o regnet får ju en att må ännu lite bättre, jag som som befriats från karaktär känner mig ganska duktig som snällt tar på mig och barnen regnställ  och beger mig ut i ösregnet.



Idol och skämskudden.

Jag fullkomligt älskar Idol men skäms bortom kontroll över vissa, så skämskudden är obligatorisk TV-kompis om kvällarna...


Soppa & pannkakor!




Alexanders favoriträtt av alla är korvsoppa, en så enkel soppa att man nästan skäms, men han ÄLSKAR den så vi äter den ganska ofta. Problemet med det är att Lillasyster inte äter soppa, inte ens under pistolhot. Så när vi gör soppan så pillar vi ut korvbitar och morötter till henne. Idag kände jag mig dock ambitiös och gjorde pannkakor, som är HENNES favoriträtt, till efterrätt. Ååh, vilken mamma jag är, he he...


Hello Mr Carrot with a small penis!


Zombie...

Är så trött idag. Jag brukar visserligen vara det efter järninfusionerna, men idag är det värre än vanligt. Ida-Li och jag bestämde att vi ska cykla till mormor en sväng så att jag inte somnar...

IDA har namnsdag!

Och eftersom vår prinsessa heter Ida-Li firar vi henne såklart idag. Det var dessutom på Idadagen 2004 som vi kom på vad hon skulle heta, så därför var det såklart rosa-bakelse-fika efter skolan.





Min fina Ida-Li





Grattis på namnsdagen Loppan!!!



Millas

Tog en cykeltur i regnet o lunchade med finaste Lena på Millas nere på stan. Åt en underbar, varm macka med kyckling o cream cheese och hade som alltid, med Lena o resten av Mamavännerna, ett härligt, uppfriskande samtal om livet. Jag vet inte vad jag skulle vara utan dessa tre vänner, mina cybermammor. Nästa år har vi tioårsjubileum och oj, vad vi ska fira då!



Nu kan den förbannade vintern komma!

Jag köpte nämligen en vinterjacka igår. Jag är inget stort fan av vintern, den ska genomlidas, inget annat, men man kan ju göra den mindre obehaglig genom att ha en skön jacka och det var den här. Visserligen väldans lik den jag redan har men mycket mer välsittande tycker jag.






Sen, när jag ändå var på stan, host, kunde jag ju lika gärna gå in på Gina o "kolla" lite. När jag hade kollat färdigt
blev det en sån här.





Ser ju jävligt tråkig ut där den hänger men ganska så söt på. Lace är tydligen da shit...


Hinkvis!



Jag fullkomligt häller i mig thé (valfri stavning på den) om dagarna. Säkert en, en och en halv liter om dagen, minst. Jag försöker hålla mig undan alla godsaker här hemma men tydligen missade man att installera karaktär när man skapade mig, för det är ju så gott som omöjligt att låta bli! Sen gör den här jefla medicinen att man får ökad aptit (tack för den lixom) och i kombination med PMS är det ungefär lika lätt att låta bli att andas.

Karaktär ja. Den som begåvades med det... När jag sen återfår min energi skulle jag så gärna vilja bli hurtig o hinna vilja springa några mil kilometer i veckan. Eller vad fan, jag skulle vara nöjd om jag
hade karaktär nog att sluta äta godis och göra situps några kvällar i veckan innan jag går o lägger mig. Kan man uppgradera sig? Koppla upp sig mot nån internetsida o vipps laddar man hem o installerar Karaktär 2.0?







Tack och god natt!




Nu är det färdigmyst i soffan till fördel för sängen! God Natt!

Lika som bär?



Jennifer Coolidge?





Jessica Sandberg?

Vårt hem är invaderat!

Det är dags förbadrum nr 2 att få en makeover och med det kommer total oreda, invation av hantverkare och med det no privacy. Jag valde en perfekt tid för sjukskrivning. Det är inte jätteenkelt att vila till ljudet av borrar o slammer från disikering av ett gammalt badrum anno 1986. Jag gör så gott  jag kan och jag tror jag är på rätt spår, jag håller tummarna för det i alla fall.


Man måste genom kaos för att hitta lugn...










Hrmpf!

Vad bra att jag postade TVÅ fina blider, så att man absolut inte missar att vi har ett nytt bradrum....

Nya, fina badrummet.







Soffan, TV:n o jag har en dejt ikväll...




Ikväll blev det hemmagjord pizza intagandes inne vid TV:soffan, det är ju söndagkväll o då får man. Barnen o jag har kollat på "Ensam mamma söker" o nu zappas det hej vilt när de gått o lagt sig. Visserligen har jag fastnat vid underbara "Mamma Mia" på 3:an, den är ju så bra...

I morgon är det måndag o jag hoppas på att må bättre, a girl can hope, can´t she?

Yet anoter sunday...

... men en skön sådan. Den började i lugn o ro där jag fick äta frukost i min ensamhet. Jag ÄLSKAR äta frukost själv. När ungarna vaknade så blev det gos i soffan o sen städade Idi o jag vårt nya, fina badrum o premiärduschade och jag måste säga att den va helt underbar. Efter det va det full fart. Alex åkte till simhallen med Patric o Isac och Ida-Li började sin nya gympa o sen hem för att sälja Leo the Gecko. Sedan måste alla utfodras o trickcykel inhandlas. Trickcykel måste skruvas ihop, men då fick morfar rycka in. Nu är båda kidsen ute o cyklar o jag sträcker ut mig i soffan. Orkar faktiskt inte mer idag. Mike målar Alex´s rum o det är jobbigt att inte orka vara med. Jag gillar inte att inte orka. Känner mig helt utsugen på energi mest hela tiden o det skrämmer mig o ger mig katastroftankar, att något annat än bara magen är fucked up på mig, något mer allvarligt, vad vill jag inte ens sätta ord på...

Lördagschill.

Ingen sovmorgon idag, men vaknade av mig själv o jag älskar att komma upp i tid på helgen. Ida-Li kom strax efter o snart Alex oxå. Mike a.k.a sjusovaren i familjen ramlade ner vid elvatiden. Så idag har vi mest pulat (ja jag vet att det betyder knulla på norska o nej det har vi dock inte hunnit med...) här hemma. Melwin, Lovisa o Robban kom förbi o fikade o hämtade spjälsäng o massa bebisleksaker. En snabb shoppingtur med finaste syster, för att införskaffa present till svägerska Ulle som hade födelsedagsfika i eftermiddag. Nu har vi lördagshäng här i hemma hos oss med Spjuts och snart även Martinssons. Jag har lagat potatisgratäng o kotletter i nån såsvaritat, det blir nog smarrigt.


Vilken härlig morgon!

NOT! Vaknar med väldigt mycket ont. Ingen doktor som hörde av sig igår heller... Nu är Jessan ledsen. 

Hotellhäng.


Jag glömde precis!




 
Jag har PÅ RIKTIGT en ny BFF, FK få jobba hårt för jobbet som ny BFF. Det här är Maja. Vi har känt varandra i två dagar o jag älskar henne redan. Hon ska hjälpa mig hitta hälsan. Tillsammans är vi oslagbara, Maja o jag.

My new BFF?




Alltså, försäkringskassan o jag har ju aldrig varit bästisar. Vi ska göra ett nytt försök nu. Vad tror ni? Kommer vi bli förtroliga jag o FK? Let´s hope so...


Skämma bort sig lite...

Ja, för det är ju så att skor gör mig lycklig. Ja, ja, ja, visst är det hälsa jag vill ha allra mest, men nu när jag ÄR sjuk känns det ju lite , host, mycket bättre när jag får ligga i sängen o klicka hem mig lite skor.

I morgon tar jag o Honey in på hotell så jag får testa nån annan säng än min egen. That I like.

De här raringarna väntar jag på....


Påfyllning...

Idag var det dags för påfyllning av Venofer (järn). Jag orkade mig på en cykeltur till sjukhuset o även om det innebär att jag får ligga i sängen resten av dagen var det skönt att få röra på sig. Ingen mer info från min doktor, men träffade bästa sköterskan Lena o hon sa att jag skulle ringa imorgon så hoppades hon att de skulle hunnit prata med honom.   

Nu har jag precis ätit lunch med min mamma o barnen har kommit hem från skolan. De leker på sina rum, den ene med Lego o den andra gör armband. Själv ligger jag här med dunkande hjärta o helt matt men njuter ändå av att ha mina fina så nära, så att man kan höra de pyssla vägg i vägg.

Påfyllning...


Sänghäng...

Idag är det så illa att jag inte orkar stiga upp. Jag va uppe o lämnade iväg barnen i morse, men efter frukost kröp jag ner igen o här ligger jag fortfarande. De ringde från gastro precis o nån läkare ska jag inte räkna med denna veckan eftersom det helt enkelt inte finns nån. Min läkare va akutläkare denna veckan o den andra som behandlat mig under denna perioden/skovet hade semester, sen va det visst slut på doktorer. Sköterskan lovade dock att prata med min läkare o förlänga sjukskrivningen i alla fall. Jag HATAR att vara sjukskriven men i nuläget finns inget alternativ när jag inte ens orkar vara uppe. Kan inte se att jag skulle orka köra 12-timmarsdagar i högt tempo nu tyvärr...

Nu ligger jag o väntar på att min store son ska komma hem från skolan, han har fått förtroendet att gå de 500 meterna hem från skolan själv nu när jag är hemma o det uppskattar han, att få känna sig stor o betrodd. Min fine.


Status...

Vaknar utan hjärtklappning! Känner mig något bättre men med en ömmande högersida. Är skiträdd för att de ska  säga att jag måste läggas in på tarmvila. Vill ha något snabbfix som gör mig pigg o glad på ett kick. Vad skulle det vara?

Ny blogg eller en blogg helt enkelt.

Jag börjar här. Inte på botten, men inte på topp. På väg nånstans, men utan karta eller GPS just nu. Jag vet vart jag vill o hur jag bör ta mig dit, om det inte vore väghindret som vi kan kalla Morbus Crohn. Är rädd för vad jag blir med med det, hur den försvagar och suddar ut mig. Är rädd för tiden behandlingarna berövar mig. Jag vill va på topp, på väg, med GPS:en tydligt inställd. Nu bara väntar jag. På hälsan, på förändringar, på att få va mig själv igen. Jag glädjer mig över mycket o vet att jag kommer bli bra, det är bara en tidsfråga, men grämer mig över att inte ha kontroll.

I morgon ska jag ringa Lena på gastro o se till att hon fixar mig en dejt med nån av läkarna. Nu får det va nog. Nu vill jag må bra, punkt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0